انحصار وراثت چیست؟ مراحل انحصار وراثت [مدارک و هزینه ۱۴۰۳]

  1. خانه
  2. انحصار وراثت چیست؟ مراحل انحصار وراثت [مدارک و هزینه ۱۴۰۳]
انحصار وراثت چیست

انحصار وراثت یکی از رایج‌ترین مسائل حقوقی است که ممکن است هر فردی در طول زندگی خود با آن مواجه شود. به منظور انجام انحصار وراثت یا تقسیم ارث باید یک فرایند خاص را طی کرد که در صورت نداشتن آگاهی قبلی ممکن است کمی دشوار باشد. بنابراین در صورتی که از قبل برای طی کردن مراحل انحصار وراثت آماده شوید کارتان بسیار راحت‌تر خواهد بود. در ادامه از شما عزیزان دعوت می‌کنیم با ما همراه شوید تا به طور مفصل به مبحث انحصار وراثت بپردازیم.

اما انحصار وراثت چیست و چطور می توان آن را انجام داد؟ آیا زمان بر است؟ انحصار وراثت چقدر طول میکشد؟ اگر وراث باهم مشکل داشته باشند چه میشود؟ چه مدارکی لازم است؟ آیا نیاز به وکیل انحصار وراثت داریم؟ چگونه مالیات بر ارث بپردازیم؟ و بسیار سوالات دیگر که گروه وکلای ارث تکس در این مطلب به همه آنها پاسخ میدهند.

فهرست مطالب

انحصار وراثت چیست؟

زمانی که فردی فوت می کند، اموال و دارایی های او به ورثه به جا مانده از او می رسد. انحصار وراثت در صورتی انجام می شود که فوت فرد متوفی تائید شود. پس از آن تائید فوت فرد، ورثه او تعیین می شوند و ذینفعان می توانند درخواست خود را جهت دریافت حصر وراثت به شورای حل اختلاف اراده دهند. . زمانی که وراث متوفی جهت دریافت سهم الارث خود به ادارات و مؤسسات دولتی مراجعه می کنند، اولین چیزی که از آن‌ها درخواست می شود، گواهی انحصار وراثت است. این گواهی یک مدرک قانونی است که به ورثه متوفی امکان دریافت سهم الارث را می دهد. مراحل انحصار وراثت باید به صورت دقیق و کامل توسط ورثه فرد تکمیل شود تا پرونده انحصار وراثت با موفقیت به نتیجه برسد. علاوه بر این، توصیه می شود که ورثه تا حدودی با قوانین انحصار وراثت آشنا باشند. توجه داشته باشید که انحصار وراثت تنها مربوط به تقسیم دارایی‌ها نیست و ممکن است بدهکاری‌ها و بستانکاری‌های فرد نیز به ارث برسد.

اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد انحصار وراثت و مراحل انحصار وراثت هستید؛ در ادامه همراه ما باشید

انحصار وراثت

انواع گواهی انحصار وراثت

یکی از مراحل انحصار وراثت، دریافت گواهی انحصار وراثت است. این گواهی دو نوع دارد که شامل گواهی محدود و گواهی نامحدود می شوند.

نوع هر یک از این گواهی ها با توجه به میزان ارزش ماترک فرد متوفی مشخص می شوند. مهم‌ترین تفاوت بین گواهی انحصار وراثت محدود و نامحدود، میزان اموال، مراحل اداری و مدت زمان مورد نیاز برای صدور آن است.

به عبارت ساده تر اگر متوفی مالی از خود به ارث گذاشته باشد نیازمند اخذ گواهی انحصار وراثت نامحدود است و اگر اموالی نداشته باشد گرفتن گواهی انحصار وراثت محدود کافی است.

  • هزینه گواهی انحصار وراثت محدود و نامحدود تفاوتی باهم ندارد.
  • صدور گواهی نامحدود به دلیل انتشار آگهی به زمان بیشتری نیاز دارد. (نشر آگهی توسط شعبه حل اختلاف به صورت رایگان منتشر میشود.)
  • زمان صدور گواهی نامحدود توسط وکلای ارث تکس ۴۰ روز و صدور گواهی محدود یک هفته است.
  • گواهی انحصار وراثت دائمی میباشد.

انحصار وراثت محدود

گواهی حصر وراثت محدود زمانی صادر می شود که اموال و دارایی های فرد متوفی ارزشی کمتر از ۳۰ میلیون ریال داشته باشند. برای دریافت گواهی انحصار وراثت محدود، ورثه فرد متوفی باید در یکی از دفاتر اسناد رسمی فرم استشهادیه محضری را تکمیل کنند. برای تکمیل این فرم به سه نفر شاهد نیاز است تا شهادت بدهند فرد فوت شده ورثه دیگری به جز افرادی که اسامی و هویت خود را وارده کرده اند، ندارد. پس از آن، فرم استشهادیه باید توسط دفترخانه گواهی شود. در مرحله بعد، وراث باید با مراجعه به یکی از دفاتر الکترونیک خدمات قضایی اقدام به تکمیل دادخواست گواهی انحصار وراثت محدود کنند.

انحصار وراثت نامحدود

در صورتی که ارزش اموال و دارای فرد فوت شده از بیشتر از ۳۰ میلیون ریال باشد، ورثه فرد باید اقدام به دریافت انحصار وراثت نامحدود نمایند. همان‌طور که اشاره شد، مدت زمان مورد نیاز برای صدور گواهی انحصار وراثت نامحدود بیشتر از گواهی انحصار وراثت محدود است. برای دریافت این گواهی، شورای حل اختلاف یک آگهی مبنی بر نبود شخص ذینفع دیگر در روزنامه های کثیر الانتشار چاپ می کند. پس از گذشت یک ماه از انتشار آگهی، گواهی انحصار وراثت نامحدود برای ورثه صادر خواهد شد.

به طور کلی، از تفاوت های گواهی انحصار وراثت محدود و نا محدود می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • میزان ارزش اموال متوفی
  • مدت زمان لازم برای صدور گواهی
  • مراحل اخذ گواهی
گواهی انحصار وراثت

مراحل انحصار وراثت [گام به گام]

ورثه فرد متوفی برای آن که بتوانند روند دریافت و تعیین سهم الارث را در مدت زمان کوتاهی با موفقیت طی کنند، بهتر است با مراحل گام به گام انحصار وراثت آشنایی داشته باشند. به طور خلاصه مراحل انحصار وراثت عبارت اند از :

تهیه مدارک لازم برای صدور استشهادیه

اولین گام از مراحل انحصار وراثت، تهیه استشهادیه محضری است. برای دریافت این فرم، ورثه متوفی باید مدارکی از جمله اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی و گواهی فوت را به شورای حل اختلاف ارائه دهند.

رفع نقص مدارک و پیگیری استعلامات

برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل و ایجاد تأخیر در روند درخواست، بهتر است پیش از ارسال، مدارک و اسناد را چک کرده و استعلامات مورد نیاز را انجام دهید.

ثبت دادخواست در دفتر خدمات قضایی

پس از مشخص شدن تعداد ذینفعان، ورثه فرد باید دادخواست خود را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نمایند.

انتشار آگهی در روزنامه در صورت لزوم

انتشار آگهی برای صدور گواهی انحصار وراثت نامحدود الزامی است.

مراجعه به شعبه ارجاعی شورای حل اختلاف

پس از انتشار آگهی و تعیین مالیات بر ارث متوفی، برای دریافت گواهی انحصار وراثت باید به شعب شورای حل اختلاف مراجعه شود.

بهتر است قبل از شروع مراحل انحصار وراثت، به یک وکیل مجرب و ماهر مراجعه کنید تا مراحل آن را با سرعت و به راحتی طی کنید. در غیر این صورت بهتر است ابتدا برای دریافت استشهادیه محضری اقدام کنید و بعد به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید تا وقتتان هدر نرود.
دریافت مشاوره رایگان

مراحل انحصار وراثت در دفتر خدمات قضایی

امروزه خدمات مربوط به دستگاه قضا و دادگاه ها توسط دفاتر الکترونیک خدمات قضایی در اختیار مردم قرار می گیرد. افراد این امکان را دارند تا برای طرح خدمات الکترونیک قضایی، بدون نیاز به محاکم یا دادسرا به این دفاتر مراجعه کنند. طی کردن مراحل انحصار وراثت از طریق دفتر خدمات قضایی سبب صرفه جویی در وقت و هزینه افراد می شود و روشی کارآمد برای درخواست انحصار وراثت به شمار می آید. شما می توانید تمام مراحل انحصار وراثت را بدون مراجعه حضوری به دستگاه قضایی از دفتر خدمات قضایی الکترونیک انجام دهید.

مراحل انحصار وراثت در شورای حل اختلاف

در فرآیند دریافت گواهی انحصار وراثت، پس از درخواست صدور گواهی و ارائه مدارک قانونی، شورای حل اختلاف گواهی نهایی انحصار وراثت را صادر خواهد کرد. شورای حل اختلاف به عنوان یک مرجع غیر قضایی وظیفه رسیدگی، صدور حکم و حل و فصل اختلافات را بر عهده دارد. این شورا زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می کند و تلاش می کند تا در بین طرفین، سازش ایجاد کند. هر شورا از سه عضو اصلی و دو عضو علی البدل تشکیل شده است و از قانون مختص خود با عنوان قانون شورای حل اختلاف برای صدور انحصار وراثت پیروی می کند.

مدارک لازم برای درخواست انحصار وراثت

یکی از مهم‌ترین مراحل انحصار وراثت، جمع آوری مدارک و اسناد لازم است. پیش از اقدام برای دریافت گواهی انحصار وراثت، باید مدارک زیر را در اختیار داشته باشید :

۱- ارائه اصل گواهی فوت

۲- تکمیل استشهادیه تنظیمی در دفتر اسناد رسمی توسط ورثه

۳- رسید گواهی تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث

۴- تصویر برابر اصل شده شناسنامه متقاضی و سایر ورثه

۵- وکالت‌نامه وکیل دادگستری (در صورتی که وکیل اقدام به درخواست گواهی انحصار وراثت می کند)

مدارک انحصار وراثت

نمونه دادخواست انحصار وراثت

متقضی انحصار ورثه که یکی از ذینفعان ارث است باید که یک دادخواست انحصار وراثت پر کند که به صورت آماده در اختیار او قرار می‌گیرد. البته باید توجه داشته باشید که در قسمت خواهان مشخصات فرد متقاضی نوشته می‌شود. نمونه دادخواست انحصار وراثت به صورت زیر می‌باشد:

احتراماً به استحضار می رساند:

شادروان …………… (مورث اینجانب) فرزند ……… به شماره شناسنامه ………… متولد سال ……… صادره از ………… که نسبت ………… با بنده دارند، در تاریخ …………… به علت …… در منزل/ بیمارستان مرحوم گردیده اند. متوفی پیرو دین …… و مذهب ……… بوده اند و وراث در زمان فوت ایشان عبارتند از: ۱- ………………… فرزند …………………… به شماره شناسنامه ……………… متولد …………………… ۲- ………………… فرزند …………………… به شماره شناسنامه ………………… متولد …………………… ۳- ………………… فرزند …………………… به شماره شناسنامه ………………… متولد ……………………  و…………. …

استشهادیه محضری انحصار وراثت

یکی از اصلی ترین مدارکی که باید برای اخذ گواهی انحصار وراثت تکمیل شود، استشهادیه است. این فرم باید در دفتر اسناد رسمی تکمیل شود. به طور کلی، استشهادیه انحصار وراثت به صورت زیر خواهد بود :

به گواهی می طلبم خانم ها و آقایانی را که آگاه هستند شادروان . در تاریخ . در شهر . آخرین اقامتگاه دائمی خود در گذشته است و هنگام فوت :

الف : ( تعداد ) . پسر داشته / نداشته به نام

ب : ( تعداد ) . دختر داشته / نداشته به نام

پ : ( تعداد ) . همسر دائمی داشته / نداشته به نام

ت : ( تعداد ) . مادر داشته / نداشته به نام

ث : ( تعداد ) . پدر داشته / نداشته به نام .

و وراث دیگری غیر از افراد نامبرده بالا ندارد و در موقع فوت مذهب متوفی . بوده و دارائی او کمتر / بیشتر از مبلغ پانصد هزار ریال بوده است تا اطلاعات خود را در برگ بنویسد .

هزینه انحصار وراثت چقدر است؟

هزینه انحصار وراثت به این بستگی دارد که چگونه می‌خواهید حصر وراثت را انجام بدهید. در صورتی که حصر وراثت پیچیده باشد و به وکیل احتیاج داشته باشید، باید هزینه حق الوکاله را جداگانه مد نظر قرار دهید. اما صدور گواهی انحصار وراثت هزینه جداگانه‌ای دارد که هر سال به روز می‌شود و مبلغ چندانی نیست.همچنین شایسته ذکر است که هزینه انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار رایگان است و هزینه‌ای ندارد

هزینه انحصار وراثت

انحصار وراثت چقدر طول میکشد؟

همان‌طور که اشاره شد، برای صدور گواهی انحصار وراثت، ورثه مستلزم انتشار آگهی در روزنامه های کثیر الانتشار هستند. این آگهی باید به مدت ۳۰ روز در روزنامه باقی بماند. پس از گذشته ۳۰ روز، گواهی انحصار وراثت صادر خواهد شد. اما این که صدور گواهی چقدر به طول می انجامد، بستگی به شعبه شورای حل اختلاف و مقدار پرونده های فعال آن‌ها خواهد داشت. به طور کلی، این مدت زمان بین ۲ هفته تا یک ماه متغیر خواهد بود. بنابراین، در یک نگاه کلی، طی کردن تمام مراحل انحصار وراثت نیازمند ۲ الی ۳ ماه به طول می انجامد.

مدت زمان انحصار وراثت بعد از فوت

پس از آن که متوفی فوت کرد، ورثه می تواند مراحل انحصار وراثت را شروع کنند. از آن جا که برای صدور گواهی حصر وراثت باید به شعبه شورای حل اختلافی مراجعه شود که متوفی آخرین بار در آن محله سکونت داشته، بنابراین، نمی توان زمان دقیقی را برای دریافت گواهی انحصار وراثت بعد از فوت ذکر کرد. به طور میانگین می توان انتظار ۲ الی ۳ ماه را برای طی کردن تمام مراحل انحصار وراثت داشت.

از کجا بفهیم انحصار وراثت شده است؟

برای آن که دریابیم چه افرادی ورثه متوفی هستند و یا چه دارایی هایی به نام فرد فوت شده است باید اقدام به صدور گواهی انحصار وراثت کرد. هر یک از ورثه می توانند برای دریافت این گواهی اقدام کنند. معمولاً از زمان ثبت دادخواست تا صدور گواهی، حداقل ۴۰ روز زمان نیاز است. برای پیگیری گواهی انحصار وراثت می توان به سامانه ثنا مراجعه کرد. پس از ارسال درخواست در این سامانه، تمامی ابلاغیه های قضایی به صورت الکترونیک پیامک می شوند. علاوه بر این، پس از در خواست نیازی به مراجعه مکرر به شعب مربوطه نخواهد بود و متقاضیان می توانند به راحتی گواهی انحصار وراثت خود را از طریق سامانه ثنا پیگیری نمایند.

بعد از انحصار وراثت چه باید کرد؟

پس از آن که مراحل انحصار وراثت با موفقیت به اتمام رسید و ورثه اقدام به دریافت گواهی انحصار وراثت کردند، اولین و مهم‌ترین گام اخذ گواهی واریز مالیات بر ارث خواهد بود. گواهی واریز مالیات بر ارث همان پرداخت مالیات اموال و دارایی های متوفی است. این مالیات باید توسط وراثی که قصد تقسیم ارث بین خود را دارند، پرداخت شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از وکیل مالیات بر ارث موسسه ارث تکس راهنمایی بگیرید.

نحوه انحصار وراثت پدر چگونه است؟

گواهی انحصار وراثت پدر به دو نوع محدود و نا محدود صادر می شود. در قانون جمهوری اسلامی ایران تقسیم ارث پدر بر اساس قوانین اسلام صورت می گیرد. در انحصار وراثت پدر، در صورتی که فرد صاحب فرزند باشد، همسر متوفی یک هشتم از اموال و دارایی های فرد را به ارث خواهد برد. در صورتی که فرد صاحب هیچ فرزندی نباشد، میزان سهم الارث زن یک چهارم خواهد بود. پس از آن، اگر پدر و مادر متوفی در قید حیات باشند هر یک به اندازه یک ششم از دارایی های فرد را به ارث می برند. باقیمانده دارایی و اموال متوفی بین فرزندان تقسیم می شود. تقسیم ارث پدر در بین فرزندان به نسبت ۲ به ۱ در بین فرزندان پسر و دختر صورت می گیرد.

انحصار وراثت مادر چگونه است؟

فرزندان مادری که فوت شده باشند، امکان دریافت دو نوع گواهی حصر وراثت را خواهند داشت. اگر ماترک مادر ارزشی کمتر از ۳۰ میلیون ریال داشته باشد، گواهی حصر وراثت محدود و اگر ماترک متوفی بیشتر از ۳۰ میلیون ریال باشد، باید گواهی انحصار وراثت نامحدود دریافت شود. هزینه انحصار وراثت در صورت فوت مادر بیشتر از ۲۰۰ هزار تومان تخمین زده می شود. ورثه متوفی باید این مبلغ را به یکی از دفاتر الکترونیک خدمات قضایی پرداخت نمایند. به طور کلی، هزینه گواهی انحصار وراثت مادر چه در نوع محدود و چه در نوع نامحدود، به یک قیمت خواهد بود.

آیا انحصار وراثت اجباری است؟

در صورتی که فردی فوت شده باشد و اموال و دارایی باقی گذاشته باشد، برای آن که اموال ماترک را بتوان در بین وراث تقسیم کرد، باید گواهی انحصار وراثت دریافت شود. در غیر این صورت امکان تقسیم ارث وجود نخواهد داشت. با این حال، اگر فرد فوت شده مال و اموالی از خود برای تقسیم به جا نگذاشته باشد و یا وراث نیازی نداشته باشند تا با مراجعه به ادارات دولتی و غیر دولتی خود را به عنوان وراث معرفی کرده و اموال به جای مانده را تقسیم کنند، الزامی برای دریافت انحصار وراثت وجود نخواهد داشت. بنابراین، فرد متوفی که اموال منقول و غیر منقول ندارد، نیازی به انحصار وراثت نیز ندارد.

آیا انحصار وراثت اجباری است؟

استعلام انحصار وراثت قدیمی

برای استعلام و پیگیری درخواست انحصار وراثت خود می توانید به سامانه عدل ایران مراجعه نمایید. با ورود به این وب سایت می توانید اطلاعات کامل در مورد روند کاری و نتیجه پرونده خود را مشاهده نمایید. برای ورود به سامانه کافیست عبارت «سامانه خدمات الکترونیک قضایی» را وارد کرده و یا از طریق آدرس adliran.ir وارد سامانه شوید. پس از ورود، از بین خدمات مختلف وب سایت باید بر روی «سامانه اطلاع رسانی پرونده» کلیک نمایید. در مرحله بعد به قسمت اطلاع رسانی پرونده با رمز پرونده وارد شوید. پس از ورود می توانید با وارد کردن کد ملی و رمز عبور خود وارد سامانه شوید و از روند پرونده انحصار وراثت خود بازدید کنید.

انحصار وراثت حقوق بازنشستگی

طبق قانون مستمری بازنشستگان تحت شرایطی به فرزندان و همسر او تعلق می‌گیرد. این مستمری به دختران مجرد، پسران تا ۲۰ سالگی (مگر با ارائه گواهی تحصیل که تا ۲۵ سالگی معتبر است) و همسر به صورت مادام العمر تعلق می‌گیرد.

برای تقسیم حقوق بازنشستگی بین وراث یا انحصار وراثت حقوق بازنشستگی ابتدا باید گواهی انحصار وراثت را دریافت کنید. بنابراین تکمیل فرم استشهادیه انحصار وراثت و مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ضروری است. پس از این مراحل به همراه استشهادیه انحصار وراثت، گواهی فوت و سایر مدارک را به شورای حل اختلاف می‌برید تا گواهی انحصار وراثت و گواهی تقسیم و تحریر ترکه صادر شود.

انحصار وراثت حقوق بازنشستگی باید توسط فرزندان دختر، پسر، همسر، مادر و پدر فرد متوفی انجام شود. فرزندان دختر تا زمانی که شاغل نباشند و یا مزدوج نشوند، این حق را دارند تا مستری دریافت کنند. سهم همسر متوفی ۵۰ درصد حقوق بوده و سهم فرزندان ۲۵ درصد خواهد بود. در صورتی که پدر و مادر متوفی در قید حیات باشند نیز ۲۰ درصد سهم از حقوق بازنشستگی متوفی خواهند داشت.

انحصار وراثت افراد خارج از کشور

نکته جالب در مورد انحصار وراثت این است که حتی افرادی که در خارج از کشور هستند و ادعا می‌کنند که ارث به آنها رسیده،‌ می‌توانند انحصار وراثت را انجام دهند. در حقیقت وارث بعد از مرگ متوفی برای انجام امور انحصار ورثه به کنسولگری ایران در آن کشور مراجعه کرده و مدارک خود را ارائه می‌کند. به این منظور ارائه گواهی فوت مورث چه در داخل کشور فوت کرده و چه خارج از کشور،‌ ارائه می‌شود و اداره ثبت احوال آن را ثبت می‌کند.

پس از این مراحل فرد باید مدارک را برای یک وکیل با تجربه ارسال کند تا با مراجعه به شورای حل اختلاف سایر مقدمات انحصار وراثت انجام شود. به این منظور ارائه وکالتنامه به وکیل ضروری است.

انحصار وراثت فیش حج

در صورتی که فردی فوت کند و فیش حج او برای ورثه باقی بماند، ورثه فرد می توانند برای فروش فیش حج اقدام کنند و یا آن را به صورت ارث در بین خود تقسیم کنند. انحصار وراثت فیش حج نیاز به رضایت همه ورثه خواهد داشت. در صورتی که همه ورثه رضایت داشته باشند، می توانند یک فرد را به نیابت، عازم حج نمایند. علاوه بر این، اگر فیش حج متوفی از مبلغی که برای انجام حج مورد نیاز است بیشتر باشد، این امکان وجود دارد که یکی از ورثه به حج نیابتی فرستاده شود و ما به تفاوت هزینه فیش حج به وراث دیگر پرداخت شود.

انحصار وراثت سهام عدالت

برای انحصار وراثت سهام عدالت، ورثه متوفی ابتدا باید یک فرم استشهادیه محضری را در یکی از دفاتر اسناد رسمی تکمیل کنند. پس از آن که دفترخانه فرم استشهادیه محضری را برای ورثه گواهی نمود، وراث باید با مراجعه به یکی از دفاتر الکترونیک خدمات قضایی، اقدام به صدور درخواست انحصار وراثت نمایند. سپس، ممکن است نیاز به انتشار آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار باشد که این امر به صورت رایگان و بدون هزینه صورت می گیرد. پس از گذشت یک ماه، گواهی انحصار وراثت سهام عدالت صادر می شود. هزینه انحصار وراثت سهام عدالت تقریباً ۲۰۰ هزار تومان است که باید در یکی از دفاتر خدمات قضایی پرداخت شود.

تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت چیست؟

اگرچه حصر وراثت و انحصار وراثت از نظر لغوی به یک معنا هستند، اما در کاربرد با یکدیگر متفاوت خواهند بود. با این حال، رویه قانونی این دو مفهوم مشابه یکدیگر هستند. بر اساس قانون حصر وراثت سال ۱۳۰۸ و قانون امور حسبی، در حصر وراثت، فرد متوفی از طریق یک مرجع ذی صلاح تعداد ورثه خود را مشخص کرده است. اما در انحصار وراثت، مشخص کردن تعداد ورثه متوفی به عهده قانون است و همچنین، مقدار سهم الارث هر یک از ورثه نیز توسط قانون تعیین می شود. با این وجود، طرح درخواست و مراحل انحصار وراثت و حصر وراثت تفاوتی ندارند زیرا هر دو رویه قضایی یکسانی را شامل می شوند.

عدم همکاری وراث در انحصار وراثت

در برخی موارد وراث ممکن است احساس کنند حق آنها تضیع شده و به همین دلیل همکاری لازم را برای تقسیم ارث نداشته باشند. اگر گواهی تقسیم ترکه نیز صادر شده باشد و هنوز اختلاف وجود داشته باشد کار کمی دشوارتر است. در این صورت فردی که معترض است می‌تواند با طرح دعوای خلع ید نسبت به انحصار وراثت صورت گرفته اعتراض کند و به حق خود برسد. در این شرایط بهتر است از وکیل متخصص در این زمینه برای حل مشکل پرونده خود کمک بگیرید.

۴.۵/۵ - (۲۲ امتیاز)

سوالات متداول

۱۶ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سامان پیلافکن
    مرداد ۱۹, ۱۴۰۲ ۱۴:۳۳

    استهشادیه رو چه کسی باید بنویسه؟ شماهم میتونید انجام بدید؟ هزینه ش به چه صورته؟

    پاسخ
    • درود بر شما، وکلای ارث تکس تمامی مراحل انحصار وراثت را به طور کامل انجام خواهند داد. برای اطلاع از جزئیات هزینه ها با شماره ۰۹۱۲۱۸۹۳۸۰۸ تماس بگیرید.

      پاسخ
      • لطفا مبلغ وکالت برای گرفتن سهم الارث پدر بدون هیچ همسر به تنها فرزند پسر موجود که در کانادا زندگی میکند را مرقوم بفرمایید.

        پاسخ
  • سلام من یکی از دوستان شنیدم که قانون جدیدی میخواد تصویب بشه که سهم الارث بین دختر و پسر قراره یکسان حساب بشه. آیا درسته؟

    پاسخ
  • وقت بخیر اولا ممنون از محتوای کاملی که نوشتید. دوما اینکه یه سوال داشتم به چه صورت میشه ثابت کرد در زمان مریضی پدرم، برادرم پدرم رو مجبور کرده که وکاالت تام بهش بده؟

    پاسخ
  • اگه دیر گواهی انحصار وراثت را بگیریم چی میشه؟

    پاسخ
  • حق الوکاله تون چقدره؟

    پاسخ
  • همه وراث باید حضور داشته باشن تو مراحل انحصار وراثت؟

    پاسخ
  • سلام خوبید ایا میشه ثابت کرد برادر برای سهم بیشتر سر خواهر و برادران دیگشو کلاه گذاشته؟ و خودش ارث بیشتری برداشته؟

    پاسخ
    • تیم تحریریه
      آبان ۱۶, ۱۴۰۲ ۰۹:۳۱

      درود بر شما، لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های روی سایت تماس بگیرید.

      پاسخ
      • سلام اگر یکی از وراث حاضر نباشد انحصار وراثت انجام دهد و مدارک ندهد بقیه وراث چکار باید انجام دهند یعنی چه میشود آیا اموال باید قفل شود تشکر از جواب

        پاسخ
      • داود واشقانی فراهانی « تخلص: بهروز»
        اسفند ۷, ۱۴۰۲ ۰۶:۰۹

        با درود…. کاش بصورت کلی به آنچه که مشمول انحصار وراثت می گردد اشاره اس می کردند. مثلا اقلام منقول و غیر منقولی بی تکلیف باقی می مانند. مثل بدهکاری ها، هزینه کرد های خودسرانه توسط یکی از وراث به بهانهء انجام انواع مراسم و خیرات، انحصاری برخورد کردن یکی از وراث با هر آنچه که بایستی به موافقت تمام وراث صورت پذیرد…. وسوء استفاده از اعتبار پسر بزرگ تر، از اموال و اقلام که در حکم ارثیه بوده…. ووو…. سپاس از شما

        پاسخ
  • سلام پدر بزرگ من سال ۱۳۸۷ فوت شده و اقدامی برای حصر وراثت نکرده ایم
    میخواستم بدونم هزینه و مالیات دارایی پدربزرگم چقدر میشه یه منزل داره حدودا ۲ میلیلارد و یه مغازه حدودا ۴الی ۵ میلیارد ؟؟

    پاسخ
  • سلام پدر بزرگ من سال ۱۳۸۷ فوت شده و اقدامی برای حصر وراثت نکرده ایم
    میخواستم بدونم هزینه و مالیات دارایی پدربزرگم چقدر میشه یه منزل داره حدودا ۲ میلیلارد و یه مغازه حدودا ۴الی ۵ میلیارد ؟؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست