مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای

  1. خانه
  2. وکالت
  3. مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای
مالیات بر ارث املاک قولنامه ای

میزان مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای و نحوه پرداخت آن از موضوعات پر بحث در قوانین مالیات است. خرید ملک می تواند به روش های مختلفی انجام شود. در برخی موارد، ممکن است یک ملک تنها در قالب یک قرارداد عالی به فروش برسد و اطلاعات آن در سازمان امور مالیات ثبت نشود. در این صورت، مالیات بر ارث بر آن ملک تعلق نمی گیرد. در این شرایط، وراث می توانند ملک را به صورت قولنامه ای به فروش برسانند. از طرفی، اگر کد رهگیری موجود در قولنامه و یا سایر روش های یکپارچه اطلاعاتی توسط سازمان امور مالیاتی بررسی و تائید شود، برای ملک قولنامه ای مالیات بر ارث تعلق می گیرد. در این صورت، وراث باید در خصوص هرگونه ملک بدون سندی که در دست دارند به اداره مالیات آخرین محل سکونت متوفی مراجعه کنند. انواع املاک قولنامه ای شامل ملک مسکونی، اداری و تجاری می شوند. برای کسب اطلاعات کامل در مورد نحوه پرداخت مالیات و ارزش‌گذاری املاک قولنامه ای در ادامه همراه ارث تکس باشید.

دریافت مشاوره مالیات بر ارث

ملک قولنامه ای چیست؟

در یک تعریف کوتاه، املاک قولنامه ای، املاکی بدون سند هستند. در بسیاری از مواقع، زمانی که در ساخت یک ملک تخلفی صورت گرفته باشد، هیچ‌گونه گواهی پایان کاری از طرف شهرداری برای ملک صادر نمی شود. به این ترتیب، مالک باید تخلفات مربوطه را اصلاح کرده و یا خسارات را پرداخت کند. در غیر این صورت ملک از دریافت سند محروم خواهد ماند. بنابراین، پیش از شروع روند پرداخت مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای باید وضعیت املاک مشخص شود. از جمله دلایلی که باعث می شود یک به یک ملک سند و پایان کاری از طرف شهرداری تعلق نگیرد می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • عدم تأمین پارکینگ برای آپارتمان‌ها
  • پیشروی بیش از حد تعیین شده در جواز ساخت
  • وجود تعداد طبقات غیر مجاز
  • ساخت ملک مسکونی در یک زمین با کاربری غیر مسکونی (در رابطه با مالیات بر ارث ملک مسکونی بخوانید)
  • عدم رعایت استانداردهای آتش‌نشانی

نحوه ارزش‌گذاری املاک قولنامه‌ای

برای پرداخت مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای، ابتدا باید با نحوه ارزش‌گذاری این نوع املاک آشنا شوید. به طور کلی، ملاک ارزش‌گذاری املاک مسکونی بدون سند، ارزش معاملاتی آن‌ها است. ارزش معاملاتی، اطلاعاتی است که توسط کمیسیون تقویم املاک به صورت سالانه تعیین می شود. این ارزش برای شهرهای مختلف می تواند متفاوت باشد. ارزش معاملاتی املاک قولنامه ای به نسبت ارزش واقعی ملک بسیار کمتر است. از همین رو، مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای نیز کمتر از مالیات بر ارث ملک با سند خواهد بود. اما قوانین مربوط به املاک تجاری و اداری قولنامه ای کمی متفاوت است. این املاک باید توسط کارشناس سازمان امور مالیاتی بررسی شوند. مالیات بر ارث املاک قولنامه ای تجاری و اداری بر اساس قیمت واقعی آن‌ها و در تاریخ روز تعیین می شود. از همین رو، مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای مانند مغازه و املاک اداری ممکن است مبلغ بالایی محاسبه شود. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که بر روی املاک قولنامه ای، هیچ گونه معافیت از مالیاتی صورت نمی گیرد. تنها مواردی که شامل معافیت مالیاتی می شوند، اثاثیه محل سکونت متوفی خواهند بود. پیشنهاد میشود مقاله مرتبط با مالیات بر ارث مغازه را بخوانید.

میزان مالیات بر ارث املاک قولنامه ای

میزان مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ای

مقدار مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای بر اساس عوامل مختلفی تعیین می شود. از جمله این عوامل می توان به تاریخ فوت، کاربری ملک بدون سند و یا طبقه ورثه اشاره کرد. در نظر داشته باشید که قوانین مربوط به مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای برای متوفیانی که قبل و بعد از سال ۹۵ فوت کرده اند متفاوت خواهد بود. علاوه بر این، طبقه ورثه نیز بر روی میزان پرداخت مالیات تاثیرگذار است. ورثه ای که نسبت به متوفی نزدیک تر هستند، باید مالیات کمتری پرداخت کنند. نرخ مالیات ورثه طبقه اول از طبقه دوم کمتر بوده و نرخ پرداختی طبقه دوم نیز از ورثه طبقه سوم کمتر خواهد بود. همچنین، در صورتی که نوع کاربری ملک تجاری باشد نیاز به پرداخت مالیات بیشتری نسبت به املاک مسکونی خواهد داشت. نرخ مالیات هر طبقه از وراث بر اساس نوع کاربری ملک به شرح زیر است :

  • تجاری و اداری وراث طبقه اول : ۳%
  • تجاری و اداری وراث طبقه دوم : ۶%
  • تجاری و اداری وراث طبقه سوم : ۱۲%
  • مسکونی وراث طبقه اول : ۷.۵%
  • مسکونی وراث طبقه دوم : ۱۵%
  • مسکونی وراث طبقه سوم : ۳۰%

چگونه از وضعیت ملک قولنامه ای اطلاع پیدا کنیم؟

در روند پرداخت مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای، ممکن است بخواهید از وضعیت ملک باخبر شوید. برای این کار، باید به سازمان ثبت اسناد و املاک مراجعه نمایید. این سازمان ثبت و استعلام املاک مختلف را انجام می دهد. برای استعلام ملک قولنامه ای باید کارت ملی خود را به دفتر اسناد رسمی ارائه دهید. سپس، یک فرم به استعلام دارایی به شما ارائه می شود. با تکمیل این فرم در شهری که ملک قولنامه ای در آن واقع شده است، می توانید استعلام مورد نیاز را دریافت کنید.

شرایط انحصار وراثت املاک قولنامه ای

پیش از پرداخت مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای، باید انحصار وراثت صورت بگیرد. در این روند، میزان سهم الارث هر یک از ورثه نیز مشخص خواهد شود. با این حال، یکی از شروط اصلی انحصار وراثت ملک قولنامه ای، پرداخت جریمه های ملک است. به این ترتیب، ورثه باید قبل از دریافت گواهی حصر جریمه های ملک را پرداخت کنند تا برای ملک سند صادر شود. درواقع، تنها با وجود سند ملک، دریافت انحصار وراثت امکان پذیر است. پس از این مراحل، امکان پرداخت مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای وجود خواهد داشت.

مراحل انحصار وراثت املاک قولنامه ای

اولین گام برای تقسیم مال بین ورثه، دریافت گواهی انحصار وراثت است. برای انحصار وراثت نیاز به گواهی فوت متوفی خواهد بود. سپس ورثه متوفی باید به دفتر ثبت اسناد مراجع کرده و استشهادیه دریافت کنند. وراث و افراد ذینفع باید به شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت متوفی رفته و درخواست انحصار وراثت را ثبت نمایند. انجام تمامی مراحل انحصار وراثت و پرداخت مالیات بر ارث املاک قولنامه‌ ای، نیازمند اطلاعات و دانش کافی است. برای صحت انجام این روند، توصیه می کنیم از مشاورین و متخصصین حقوقی کمک بگیرید. موسسه ارث تکس با سابقه درخشان در زمینه پرونده های حقوقی همراه شما خواهد بود. شما می توانید با شماره موسسه ارث تکس در تماس باشید و از وکیل مالیات بر ارث متخصص، راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

انحصار وراثت املاک بدون سند

به طور کلی، انحصار وراثت املاک قولنامه ای محدودیت ها و مشکلاتی به همراه خواهد داشت. برای صدور انحصار وراثت این املاک دو راه وجود دارد. راه اول این است که قبل از حصر وراثت تمامی تخلفات و مشکلات ساختمان رفع شود. راه دوم نیز این است که جریمه ها و خسارات مربوط به تخلفات به شهرداری پرداخت شود. شما می توانید برای دریافت اطلاعات مربوط به تخلفات و یا جرائم از شهرداری استعلام دریافت کنید. در صورت بروز هرگونه ابهام و یا دریافت راهنمایی، مشاورین و متخصصین ارث تکس در کنار شما خواهند بود. برای کسب اطلاعات و مشاوره می توانید با شماره در تماس باشید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
فهرست