انحصار وراثت برای مستمری و حقوق بازنشستگی

  1. خانه
  2. وکالت
  3. انحصار وراثت برای مستمری و حقوق بازنشستگی
انحصار وراثت برای مستمری

انحصار وراثت سهام عدالت

قدم اول برای انحصار وراثت برای مستمری دریافت گواهی حصر وراثت است. زمانی که یک فرد فوت می کند، اولین اقدامی که بازماندگان فرد برای دریافت سهم الارث خود باید انجام دهند، دریافت گواهی انحصار وراثت است. بدون در دست داشتن این گواهی امکان تقسیم ارث بین ماترک وجود نخواهد داشت. انحصار وراثت برای مستمری نیز از این قاعده مستثنا نبوده و نیازمند طی مراحل قانونی است. در ادامه قصد داریم مراحل و شرایط مربوط به انحصار وراثت برای مستمری را مورد بررسی قرار دهیم. شما می توانید برای انجام تمامی مراحل پرونده خود از مشاورین و متخصصین موسسه ارث تکس راهنمایی بگیرید. مجموعه ارث تکس در تمامی مراحل انحصار وراثت همراه شما خواهد بود تا از اتمام موفقیت آمیز پرونده شما اطمینان حاصل شود. برای آشنایی بیشتر با فرآیند دریافت گواهی حصر وراثت برای مستمری و حقوق بازنشستگی در ادامه همراه ما باشید.

انحصار وراثت برای مستمری چه مراحلی دارد؟

جهت انحصار وراثت برای مستمری ابتدا باید مدارک لازم را جمع آوری نمایید. از جمله مدارک مورد نیاز برای این امر، استشهادیه محضری است. می توانید این فرم را در دفاتر اسناد رسمی تکمیل کنید. در نظر داشته باشید که برای تکمیل استشهادیه محضری نیاز به امضای ۳ نفر شاهد خواهید داشت. پس از آن، باید به دفتر الکترونیک خدمات قضایی مراجعه کنید و درخواست صدور گواهی انحصار وراثت را ارائه دهید. شورای حل اختلاف با هدف اطمینان از این که ذینفع دیگری وجود ندارد، اقدام به انتشار آگهی در روزنامه می کند. بعد از گذشت یک ماه از آگهی، در صورتی که فرد ذینفع دیگری وجود نداشته باشد، گواهی حصر وراثت توسط شورای حل اختلاف صادر خواهد شد. تنها در این شرایط است که امکان تقسیم مستمری و حقوق بازنشستگی متوفی بین ذینفعان وجود خواهد داشت.

مدارک انحصار وراثت حقوق

ورثه متوفی به جهت دریافت انحصار وراثت برای مستمری و حقوق بازنشستگی باید مدارکی را ارائه دهند. از جمله مهم‌ترین این مدارک می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • گواهی فوت بیمه‌ شده که از طرف سازمان ثبت احوال صادر شده باشد
  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی متوفی و ورثه
  • اصل و کپی عقدنامه همسر متوفی
  • گواهی تحصیلی فرزندان پسر که بیشتر از ۱۸ سال سن دارند.
  • مدارک کفالت پدر و مادر
  • صورت‌جلسه کمیسیون پزشکی در رابطه با از کارافتادگی فرزندان یا والدین متوفی (در صورت نیاز)
  • فرم درخواست برقراری مستمری ورثه
  • اصل و کپی انحصار ورثه که باید حداکثر تا ۹ ماه بعد از تاریخ فوت باشد
  • استشهادیه محضری
  • عقدنامه یا رونوشت آن
  • شناسنامه وراث
  • وصیت نامه متوفی (در صورت وجود)

پیشنهاد ارث تکس: انحصار وراثت سهام عدالت

انحصار وراثت برای حقوق بازنشستگی

هزینه انحصار وراثت برای مستمری

هزینه انحصار وراثت برای مستمری ممکن است بر اساس تاریخ های مختلف، متفاوت باشد. این هزینه در سال های پیش از ۲۰۰ هزار تومان به بالا برآیند شده است. مبلغ انحصار وراثت برای مستمری باید توسط ورثه به دفاتر خدمات قضایی پرداخت شود. علاوه بر این، انتشار آگهی در روزنامه به صورت رایگان انجام شده و هزینه ای در بر نخواهد داشت. شما می توانید جهت کسب اطلاع از هزینه انحصار وراثت برای مستمری و حقوق بازنشستگی با مشاورین و متخصصین ارث تکس در ارتباط باشید.

مجموعه ارث تکس در تمامی مراحل پرونده، همراه شما خواهند بود. کافیست با شماره ۰۹۱۲۱۸۹۳۸۰۸ تماس گرفته و از راهنمایی ها و خدمات متخصصین این حوزه بهره‌مند شوید.

سهم فرزندان از حقوق پدر فوت شده

انحصار وراثت برای مستمری و حقوق بازنشستگی بین بازماندگان فرد متوفی انجام می شود. این بازماندگان می توانند شامل همسر، دختران، پسران، مادر و پدر متوفی باشند. سهم الارث هر یک از این افراد با یکدیگر متفاوت خواهد بود. به طوری که فرزندان دختر تا زمانی که ازدواج نکرده و یا شاغل نشده باشند، امکان دریافت مستمری را خواهند داشت. سهم هر یک از دختران، ۲۵ درصد از مستمری خواهد بود. در صورتی که دختران هم پدر و هم مادر خود را از دست داده باشند، حق دریافت مستمری آن‌ها به ۵۰ درصد نیز می رسد. از طرفی، فرزندان پسر تا ۲۰ سالگی می توانند مستمری دریافت کنند. در صورتی که فرزند پسر گواهی اشتغال به تحصیل داشته باشد، امکان دریافت مستمری را تا سن ۲۵ سالگی خواهد داشت. سهم پسران متوفی نیز دقیقاً برابر با دختران بوده و ۲۵ درصد خواهد بود. در نهایت، همسر متوفی تا زمانی که ازدواج نکرده باشد، حق دریافت مستمری را خواهد داشت.

سهم زن از مستمری شوهر متوفی

همسر فرد متوفی، حق دریافت ۵۰ درصد از مستمری استحقاقی فرد فوت شده را خواهد داشت. در برخی موارد، اگر مرد فوت شده چند همسر داشته باشد، مقدار مستمری فرد فوت شده به صورت مساوی در بین همسران او تقسیم می شود. در این شرایط، ابتدا باید انحصار وراثت برای مستمری انجام شده و ذینفعان معلوم شوند. همسر متوفی تنها در صورتی که عقد دائم کرده باشد، امکان دریافت مستمری را خواهد داشت.

برای کسب اطلاعات جامع در مورد مدارک و اسناد مورد نیاز برای انحصار وراثت برای مستمری، توصیه می شود با متخصصین این حوزه مشورت نمایید. موسسه ارث تکس متشکل از وکلا، متخصصین و مشاورین خبره همراه شما در تمامی روند پرونده ها خواهد بود. برای دریافت راهنمایی و ارتباط با مشاورین مجموعه ارث تکس می توانید با شماره ۰۹۱۲۱۸۹۳۸۰۸ تماس حاصل فرمایید.

بیشتر بخوانید: انحصار وراثت جنین

سهم شوهر از مستمری زن متوفی

زمانی که متوفی ک زن مستمری بگیر باشد، شوهر، فرزندان و پدر و مادر او بر حسب شرایط خاص امکان دریافت مستمری را خواهند داشت. شوهر فرد متوفی در صورتی که تحت تکلف زن بوده و از ۶۰ سال بیشتر سن داشته باشد می تواند مستمری دریافت کند. علاوه بر این، افرادی که طبق نظر کمیسیون پزشکی از کار افتاده تلقی می شوند و مستمری نیز از سازمان دریافت نمی کنند، این امکان را دارند تا حق مستمری همسر خود را پس از فوت او دریافت کنند. تمامی این موارد پس از دریافت انحصار وراثت برای مستمری امکان پذیر خواهد بود. از طرفی، فرزندان زن نیز می توانند در شرایطی خاص مستمری دریافت کنند. اولین شرط این است که پدر فرزندان در قید حیات نباشد. دومین شرط نیز این است که سن فرزندان کمتر از ۱۸ بوده و یا مشغول به تحصیل باشند. در این شرایط با بررسی درخواست انحصار وراثت برای مستمری، امکان دریافت مستمری وجود خواهد داشت.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
فهرست