فرار از مالیات بر ارث [مجازات + روش‌های قانونی]

  1. خانه
  2. وکالت
  3. فرار از مالیات بر ارث [مجازات + روش‌های قانونی]
فرار از مالیات بر ارث

فرار از مالیات بر ارث یکی از مهم‌ترین مباحث مربوط به امورات متوفی است. بسیاری از وراث نسبت به نحوه فرار از پرداخت مالیات، دغدغه خاطر دارند. آشنایی با نحوه فرار قانونی از پرداخت این هزینه می‌تواند، دغدغه وراث را از بین ببرد. در این مطلب، می‌خواهیم شما را با راه‌های قانونی فرار از از مالیات بر ارث، نحوه انتقال اموال، مجازات فرار از مالیات از ارث، روش‌های کاهش مالیات بر ارث و نحوه قسط‌بندی آن، آشنا کنیم.

راه‌های قانونی فرار از مالیات بر ارث

فرد قبل از فوت، توانایی این را دارد تا املاک و دارایی خود را به شخص یا اشخاص خاصی منتقل کند. در این مورد، هیچ منع قانونی وجود ندارد. این مورد یکی از مزیت‌های تقسیم ارث قبل از فوت است. در این‌صورت وراث دیگر نیازی به پرداخت مالیات بر اموال و دارایی‌های شخص متوفی ندارند. یکی از راه‌های قانونی برای فرار از مالیات، انتقال اموال و دارایی به شخص دیگر، قبل از فوت است.

برای دریافت مشاوره مالیات بر ارث رایگان با کارشناسان حقوقی ارث تکس تماس بگیرید.

نحوه انتقال اموال

برای اینکه بتوانید اموال و دارایی خود را قبل از فوت به شخص دیگری منتقل کنید، باید از یک عقدنامه استفاده کنید. عقد صلح یکی از بهترین عقدنامه‌ها برای تنظیم موارد مربوط به ارث است. این نوع سند دارای اعتبار بسیار بالایی است، به‌گونه‌ای که حتی پس از فوت متوفی دارای اعتبار لازم است.

در این میان عقدنامه دیگری به‌نام صلح عمری وجود دارد. از این عقدنامه زمانی استفاده می‌شود که فرد، تا زمان مرگ، از اموال موروثی خود استفاده می‌کند. در این‌صورت، با اینکه اموال به وراث منتقل شده‌اند اما فرد می‌تواند تا زمان مرگ خود، مسئولیت تمامی اموال و دارایی‌های خویش را داشته باشد. نحوه انتقال اموال یکی از روش‌های قانونی فرار از مالیات بر ارث است.

کاهش مالیات بر ارث

روش‌های کاهش مالیات بر ارث

پس از فوت متوفی، هزینه‌های کفن و دفن و مراسمات به قدری زیاد است که افراد دیگر توانایی پرداخت مالیات بر ارث را ندارند. در این‌صورت به دنبال یافتن روش‌هایی برای کاهش آن هستند. برای فرار از مالیات بر ارث و کاهش مالیات می‌توانید از چهار روش مختلف استفاده کنید. این چهار روش عبارتند از:

  • استفاده حداکثر از معافیت‌ها
  • درخواست مهریه‌ی همسر فرد فوت شده
  • استناد به بدهی‌های فرد فوت شده
  • استفاده از موجودی حساب بانکی فرد متوفی

آشنایی با استفاده حداکثری از معافیت‌های مالیات بر ارث

پس از فرد متوفی، شما به عنوان وراث باید تمامی اموال و دارایی‌های فرد فوت شده را در فرم اظهارنامه وارد کنید و سپس به اداره مالیاتی تحویل بدهید. بهتر است نسبت به ارائه اظهارنامه تعلل نکنید؛ چرا که در این‌ صورت دچار مجازات خواهید شد و هزینه بیشتری از شما دریافت می‌شود. اگر اظهارنامه را دیرتر تحویل دهید، ممکن است از برخی معافیت‌های کاهش مالیات محروم شوید. فرار از مالیات بر ارث، با روش‌های دیگری نیز انجام می‌شود که در بخش‌های بعد به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

به عنوان مثال، یکی از این موارد مربوط به هزینه‌های کفن و دفن است. در صورت تاخیر، هیچ هزینه‌ای از این بابت برای وراث پرداخت نمی‌شود. ورثه‌ها یک سال فرصت دارند تا اظهارنامه را به‌موقع تحویل دهند. در غیر این ‌صورت متوجه مجازات می‌شوند. توجه داشته باشید در هنگام پرکردن اظهارنامه، اطلاعات اشتباه وارد نکنید. فردی که زیر اظهارنامه را امضا می‌کند شما هستید؛ بنابراین دقت کافی را در درج اطلاعات مربوط به دارایی‌ها و تمامی اموال داشته باشید.

آشنایی با استناد به بدهی‌های فرد فوت شده

از دیگر روش‌های کاهش فرار از مالیات بر ارث، استناد به بدهی‌های فرد فوت شده است. با توجه به قانون، ابتدا بدهی‌های فرد متوفی از تمامی دارایی‌های وی کم می‌شود و سپس هر آنچه که از اموال وی باقیمانده است، میان وراث تقسیم می‌شود. با افزایش بدهی‌های فرد متوفی، اموال بیشتری از دست وراث رفته و مالیات کمتری نیز برای پرداخت به اموال، تعلق می‌گیرد.
برای اثبات بدهی‌های فرد متوفی باید مدرک لازم برای هریک را داشته‌ باشید. به عنوان مثال، سفته و چک که متوفی آن را امضا کرده است، از مدارک بدهی شناخته می‌شود.

پیشنهاد ارث تکس: مالیات بر ارث چقدر است؟

آشنایی با کاهش مالیات بر ارث از طریق مهریه همسر متوفی

به اجرا گذاشتن مهریه همسر فرد متوفی یکی دیگر از روش‌های کاهش مالیات اموال و دارایی‌ها است. در واقع می‌توان گفت یکی دیگر از روش‌های قانونی فرار از مالیات بر ارث، مهریه همسر است. همسر با توجه به قوانین ثبت شده، می‎تواند علاوه بر دریافت حق ارث خود، مهریه خود را نیز دریافت کند. در این‌صورت، بخشی از اموال فرد متوفی به همسر وی تعلق می‌گیرد و باقیمانده اموال مشمول پرداخت مالیات می‌شوند. قانون حق دریافت مهریه به هیچ عنوان قابل لغو نیست و قانون موظف به پرداخت مهریه است.

آشنایی با نحوه استفاده از موجودی حساب بانکی فرد فوت شده

استفاده از موجودی حساب بانکی باعث کاهش هزینه مالیات نمی‌شود اما در این مسیر، کمک بزرگی است. فوت متوفی به صورت ناگهانی رخ می‌دهد و وراث ممکن است در این زمان توانایی مالی برای انجام مراسمات لازم را نداشته باشند. حتی در برخی موارد، ممکن است توانایی پرداخت مالیات اموال و دارایی‌ها را نیز نداشته باشند. در این‌صورت می‌توانند از موجودی حساب بانکی فرد متوفی استفاده کنند.

بدین منظور باید در اظهارنامه، اطلاعات مربوط به حساب‌های بانکی فرد متوفی را ارائه کنید تا مالیات تنها شامل حساب‌های بانکی فرد فوت شده باشد. سپس درخواستی ارائه کنید که با توجه به آن، کلیه مالیات از حساب بانکی فرد متوفی پرداخت شود. در این‌صورت، بخشی از هزینه به عنوان مالیات پرداخت می‌شود و برخی نیز به عنوان ارث به وراث منتقل می‌شود.

یکی از روش‌های فرار از مالیات بر ارث، استفاده از حساب بانکی فرد متوفی است. پس از فوت فرد متوفی، تمامی حساب‌های بانکی وی مسدود می‌شود اما در این روش، حساب‌های بانکی باز خواهند بود و شما می‌توانید از آن استفاده کنید.

نحوه قسط بندی مالیات بر ارث

متاسفانه روشی برای قسط بندی مالیات اموال وجود ندارد. یکی از آسان‌ترین و کارامدترین روش‌ها برای قسط‌بندی مالیات و پرداخت مرحله به مرحله آن، این است که تمامی اموال و دارایی فرد متوفی را به صورت یک‌جا در اظهارنامه بیان نکنید. می‌توانید اموال را به صورت پله‌ای ارائه دهید.

مجازات فرار از مالیات بر ارث

مجازات فرار از مالیات بر ارث

اگر شخصی نسبت به پرداخت مالیات اموال موروثی اقدام نکند، به آن فرار از مالیات بر ارث گفته می‌شود. وراث باید ظرف سه ماه، اظهارنامه را ارائه نمایند. در غیر این صورت، محکوم به مجازات می‌شوند. مجازات فرار از پرداخت مالیات برای افراد حقیقی برابر با مجازات تعزیری درجه شش و برای اشخاص حقوقی نیز، منع فعالیت یا صدور اسناد و مدارک تجاری است.

بیشتر بخوانید: نمونه فرم تکمیل شده اظهارنامه مالیات بر ارث

فرار از مالیات بر ارث یکی از دغدغه‌های وراث است. بسیاری از ورثه‌ها به دنبال فرار از پرداخت مالیات به صورت قانونی هستند. یکی از بهترین روش‌های فرار از مالیات، انتقال تمام دارایی‌ها و اموال به ورثه است. اما در برخی موارد، چنین امکانی وجود ندارد. در این‌صورت از چهار روش می‌توانید نسبت به کاهش مالیات اقدام کنید و از مجازات فرار از مالیات دور باشید که در مورد هریک توضیحاتی ارائه شد.

۳.۷/۵ - (۳ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
فهرست