جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث چگونه است؟

  1. خانه
  2. وکالت
  3. جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث چگونه است؟
جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث

جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث یکی از آن چالش‌های مالی است، که برای خیلی از افراد بدون اینکه اطلاع دقیقی از آن داشته باشند به وجود می‌آید. افرادی هستند که بعد از فوت یکی از اقوامشان اموالی به صورت ارث به آن‌ها رسیده است. اما خیلی از این افراد از چرایی و چگونگی تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث اطلاعات درستی در دست ندارند، به همین دلیل با جریمه‌های گاها زیادی روبرو می‌شوند. آنچه در این مطلب قصد پرداختن به آن را داریم جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث ، جریمه عدم اقدام برای انحصار وراثت و البته جریمه پرداخت نکردن مالیات آن است. ما را همراهی کنید تا بیشتر با این موارد آشنا شوید.

جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث

بعد اتمام روند انحصار وراثت زمانی که گواهی آن صادر می‌شود وراث می‌توانند نسبت به تقسیم اموال اقدام کنند. یکی از مهم‌ترین کارهایی که لازم است قبل از تقسیم ارث انجام شود پرداخت بدهی‌های متوفی است. اگر این کار به موقع انجام نشود وراث مجبور به پرداخت جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث خواهند شد. مالیات نیز جزء بدهی‌های شخص فوت شده به حساب می‌آید که باید پرداخت شود. برای این منظور باید اظهارنامه مالیات بر ارث را تنظیم کرد.

تنظیم و ارائه اظهارنامه مالیات بر ارث مهلت مشخصی دارد که اگر در زمان تعیین شده وراث نسبت به تنظیم آن اقدام نکنند جریمه دیرکرد مالیات بر ارث به آن‌ها تعلق می‌گیرد. اگر وراث نسبت به پرداخت این جریمه کوتاهی کنند بعد از گذشت مدتی این مبلغ می‌تواند چندین برابر شده و تبدیل به یک ضرر بزرگ شود. از آن جایی که پرداخت این جریمه‌ها بر عهده وراث است، این افراد مجبور به پرداخت هزینه‌های مضاعف خواهند شد.

پیشنهاد ارث تکس: اظهارنامه مالیات بر ارث ماده ۲۶

جریمه عدم اقدام برای انحصار وراثت

طبق قانون، وراث متوفی تنها شش ماه بعد از فوت وی فرصت دارند تا نسبت به دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام کنند. اگر وراث طی موعد مقرر نسبت به دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام نکنند مجبور به پرداخت جریمه‌ای برابر با ده درصد رقم مالیات می‌شوند. این افراد برای تاخیر در پرداخت مالیات نیز به ازای هر ماه مشمول پرداخت دو و نیم درصد جریمه می‌شوند.

اداره ثبت اسناد، مالی غیر منقول‌ را به نام وراث نمی‌زند مگر اینکه آن‌ها از طرف اداره مالیات گواهی عدم مشمولیت مالیاتی ارائه دهند. در صورت مشمولیت مالیاتی نیز از افراد تضمینی برای پرداخت آن درخواست می‌کند. رقم جریمه تاخیر در پرداخت مالیات معادل ارزش پنج درصد اموال تعلق گرفته به هر فرد است.

جریمه عدم پرداخت مالیات بر ارث

اگر وارثان بعد از دریافت گواهی انحصار وراثت نسبت به پرداخت مالیات بر ارث اقدام نکنند برای هر ماه تاخیر باید ۲.۵ درصد مبلغ مالیات را به عنوان جریمه پرداخت کنند. اگر شخص وارث بتواند اثبات کند توانایی پرداخت مبلغ تعیین شده به عنوان مالیات را ندارد می‌تواند به صورت اقساطی پرداخت را انجام دهد. جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارث شامل تخفیف یا عفو نمی‌شود و پس از آنکه فرد مشمول آن شد باید آن را پرداخت کند.

یشتر بخوانید: فرار از مالیات بر ارث

به جز جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث پنهان کردن اموال منقول و غیر منقول متوفا نیز شامل جریمه می‌شود. در صورتی که وراث هنگام تسلیم اظهارنامه مالیاتی یکی از اموال وی را در لیست وارد نکنند، بعد از مشخص شدن لیست دقیق اموال باید جریمه پرداخت کنند. مبلغ جریمه برای اموال پنهان شده معادل ۵ درصد ارزش کل ‌آن‌ها است.

بهتر است افراد بعد از اینکه نسبت به انحصار وراثت اموال متوفی اقدام کردند سریعا با صداقت تمام اظهارنامه مالیات بر ارث را تنظیم کنند و نسبت به پرداخت آن کوتاهی نکنند. با انجام این امور جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث شامل حال آن‌ها نخواهد شد و دیگر گرفتار مشکلات حقوقی بعد از و پرداخت ضررهای زیاد نخواهند شد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
فهرست